Η οικογένεια De Stefani ιδρύθηκε στο Refrontolo, ένα μικρό χωριό που βρίσκεται ανάμεσα στους λόφους της ιταλικής περιοχής Veneto, όπως αποδεικνύεται από τα επίσημα έγγραφα του 1624. Στο δεύτερο μισό του 1800, ο Valeriano De Stefani, ο ιδρυτής, επέλεξε την καλύτερη γη για να παράγει κρασί με τη δική του προσωπικότητα, την περιοχή που ονομάζεται Colvendrame, στο Refrontolo, μια περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα σε λόφους και μεταξύ Conegliano και Valdobbiadene, βόρεια της Βενετίας. Ο γιος του Βαλεριάνο, δεύτερης γενιάς, εμπνευσμένος από την επίμονη σύζυγό του, Αντζελίνα, ξεκίνησε την παράδοση με βάση την οποία η οικογένεια Ντε Στέφανι, πάντα τηρούσε: απόλυτη αφοσίωση στην ασυμβίβαστη ποιότητα. Ο Tiziano, τρίτη γενιά, κατευθύνθηκε προς τις όχθες του ποταμού Piave, εξατομικεύοντας τις ιδιοκτησίες Pra’ Longo, στο Monastier de Treviso, και Le Ronche, στη Fossalta di Piave, και τα δύο βορειοανατολικά της Βενετίας και πολύ κοντά στην Αδριατική Θάλασσα και τα βουνά των Δολομιτών, όπου υπάρχει Ιδιαίτερα κατάλληλο έδαφος λόγω της σύνθεσής του «caranto»: μείγμα λευκής αργίλου και ορυκτών τυπικό των Δολομιτών. Σεβόμενος τις παλιές παραδόσεις της οικογένειας, έφερε σημαντικές καινοτομίες όσον αφορά τη διαχείριση του αμπελώνα και την οινολογία. Σήμερα ο Alessandro De Stefani, τέταρτης γενιάς, ακολουθώντας μια πολύ φυσική φιλοσοφία, παράγει κρασιά από παλιά αμπέλια, σε πολύ υψηλή πυκνότητα. Επανεκτιμώντας τους γηγενείς αμπελώνες, έχει αναπτύξει παγκόσμια διανομή, με περιορισμένη παραγωγή περίπου 300.000 φιαλών. ετησίως, οι οποίες παράγονται σε 40 στρέμματα αμπελώνων. Το οινοποιείο έχει συμπεριληφθεί στους πιο αναγνωρισμένους οινικούς οδηγούς. Τιτσιάν και Αλεσάντρο, και τώρα συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Κιάρα, είναι οι οινοποιοί της εταιρείας De Stefani και υπογράφουν κάθε μπουκάλι που βγαίνει από την κάβα τους.